Haaruitval tegengaan: hoe te voorkomen en te behandelen

Haaruitval is een probleem dat veel mensen bezighoudt. Tijdens het baden of kammen van jouw haar is het normaal dat er enkele lokken uitvallen, maar wanneer je overmatig haarverlies begint op te merken, kan dit een waarschuwingsteken zijn. Er zijn vele factoren die dit verlies beïnvloeden, zoals overmatige roos, gebrek aan hygiëne, gebruik van zeer agressieve chemicaliën of alopecia. Maar er zijn enkele doeltreffende manieren die haaruitval tegengaan. Bekijk ze!

Was jouw haar regelmatig
Te veel dagen zonder je haar te wassen kan haaruitval stimuleren. Het haar ziet er niet alleen ondoorzichtig en poreus uit, maar de hoofdhuid kan ook verschillende problemen ontwikkelen, zoals een ophoping van afscheiding en andere verontreinigingen. Je kunt last krijgen van roos, jeuk, folliculitis en haarverlies. Daarom is het ideaal om jouw haar om de dag te wassen en eenmaal per week te investeren in een grondige reiniging met een specifieke shampoo.

Neem een pauze van chemische procedures
Chemische ingrepen kunnen een risico vormen, vooral voor breekbaar haar. Als je vaak straightening procedures, kleuren, bleken en andere dergelijke technieken uitvoert, is het verstandig om jouw haar te behandelen met vocht inbrengende producten, die helpen om de schade te beperken. Wanneer je voelt dat jouw haar meer uitvalt na de chemische procedure, neem dan een pauze van deze procedures.

Vermijd strakke kapsels
Zeer strakke kapsels kunnen uiteindelijk tractie-alopecia veroorzaken. Het probleem kan zich uiten in overmatig haarverlies als gevolg van een gebrek aan elasticiteit van de vezels, met als gevolg dat de strengen scheuren. Hetzelfde geldt voor mensen die vlechten of haarextensies gebruiken of lange tijd met opgebonden haar rondlopen.

Voorkom de vorming van roos
Overmatige roos kan ook leiden tot haaruitval als gevolg van de ontsteking die in de hoofdhuid ontstaat. Het probleem kan ook schilfering, jeuk en roodheid op de hoofdhuid veroorzaken. Als jij dit probleem onder controle wilt krijgen en haaruitval tegengaan wil, dan kan je het beste jouw haar te wassen met specifieke shampoo tegen roos.

Evenwichtige voeding
Een dieet met een tekort aan voedingsstoffen, vooral eiwitten, kan bijdragen tot zwakker haar en leiden tot haarverlies, aangezien eiwitten 97% van de samenstelling van haarvezels uitmaken. Daarom is het eten van fruit, groenten, rood vlees, vis en volkoren producten zeer belangrijk om de vitaminen en voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft aan te vullen.

Een goede voeding is van fundamenteel belang om de haarstrengen te versterken en hun groei te stimuleren. De eigenschappen van specifieke voedingsstoffen - zoals mineralen, eiwitten en volle granen - werken immers zeer goed!

Wil je meer weten over het thema haaruitval tegengaan? Bezoek dan websites zoals de website van Confident Haarzorg.Tags:
433 Woorden

Over ons

Alles over haar- en huidverzorging! Welkom op deze website waar je alles te weten komt over de verzorging van haar en huid. Iedereen heeft een ander type huid, maar ook een ander haartype. Er zijn vele producten op de markt om de haren en de huid te verzorgen. Maar hoe weet je nu welke producten voor jou geschikt zijn? Met handige tips en wetenschappelijke informatie over haar- en huidverzorging en de bijpassende verzorgingsproducten kan iedereen ervoor zorgen dat zowel huid als haar er goed verzorgd uitziet en gezond blijft. We volgen de laatste ontwikkelingen op het gebied van haar- en huidverzorging zodat iedereen altijd op de hoogte blijft. Bezoek de blog en zorg goed voor jezelf met de juiste producten!

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Trendy het najaar in met balayage
16 september 2022
Van beroemdheden tot influencers en van tieners tot vijftigplussers, je ziet steeds meer dames die hun haar hebben laten behandelen met de balayage te

Haaruitval tegengaan: hoe te voorkomen en te behandelen
23 augustus 2022
Haaruitval is een probleem dat veel mensen bezighoudt. Tijdens het baden of kammen van jouw haar is het normaal dat er enkele lokken uitvallen, maar w

Tags