Trendy het najaar in met balayage

Van beroemdheden tot influencers en van tieners tot vijftigplussers, je ziet steeds meer dames die hun haar hebben laten behandelen met de balayage techniek. Het is dan ook de haarverftrend van nu! En dat is ook niet zo verrassend, want je krijgt met deze techniek de meest trendy, vrouwelijke kapsels.

Balayage is woord dat vegen betekent. Je spreekt het uit als ba-la-jaasje. Bij deze verftechniek wordt de verf met een kwast in je haar geveegd. De haarverf wordt alleen aan de bovenkant van je haar ingezet. Hierdoor ontstaat er een hele subtiele overgang tussen twee haarkleuren, waardoor je een hele zachte overloop krijgt. Je hebt bijna geen last van uitgroei, ook na enkele weken ziet je haar er dus nog heel natuurlijk uit.

Het is geschikt voor alle haarkleuren en haarlengtes en haartypes. Als je kiest voor een grote kleurverandering, zal je haar wel eerst ontkleurd moeten worden. De kleurpigmenten moeten eerst uit je haar gehaald worden, voordat er een lichtere kleur gebruikt kan worden. De behandeling duurt ongeveer anderhalf tot twee uur, afhankelijk van de lengte van je haar en wat je wensen zijn.

We adviseren je te kiezen voor een kapsalon die goed aangeschreven staat en veel ervaring heeft met deze techniek. Ook is het verstandig om een aantal foto's mee te nemen zodat je duidelijk kunt laten zien wat jouw wensen zijn. De kapper kan je dan adviseren wat voor kleuren het mooiste effect bij jou geven. Er wordt dus goed gekeken naar je wensen en ook naar je haarkleur en de kleur en vorm van je gezicht. Op deze manier krijg je het mooiste resultaat.

Na de behandeling wil je natuurlijk zo lang mogelijk plezier houden van je natuurlijke en stijlvolle haar. Het is daarom belangrijk om je haar goed te verzorgen. Gebruik een shampoo voor gekleurd haar, dan was je niet alleen je haar maar zorg je ook voor kleurbescherming. Voed je haar daarna met een goede conditioner. Als je snel last hebt van vet haar, kun je de conditioner alleen in de haarpunten gebruiken. Om ervoor te zorgen dat je haar niet droog wordt, is het goed om iedere week een haarmasker te gebruiken. Laat je haar na het wassen zoveel mogelijk natuurlijk drogen, gebruik de föhn alleen om je al bijna droge haar in model te föhnen.

Met deze tips zal je lang plezier hebben van je balayage. Omdat er geen uitgroei ontstaat, is het voldoende om twee tot vier keer per jaar naar de kapper te gaan om je haar te laten bijwerken.Tags:
421 Woorden

Over ons

Alles over haar- en huidverzorging! Welkom op deze website waar je alles te weten komt over de verzorging van haar en huid. Iedereen heeft een ander type huid, maar ook een ander haartype. Er zijn vele producten op de markt om de haren en de huid te verzorgen. Maar hoe weet je nu welke producten voor jou geschikt zijn? Met handige tips en wetenschappelijke informatie over haar- en huidverzorging en de bijpassende verzorgingsproducten kan iedereen ervoor zorgen dat zowel huid als haar er goed verzorgd uitziet en gezond blijft. We volgen de laatste ontwikkelingen op het gebied van haar- en huidverzorging zodat iedereen altijd op de hoogte blijft. Bezoek de blog en zorg goed voor jezelf met de juiste producten!

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Trendy het najaar in met balayage
16 september 2022
Van beroemdheden tot influencers en van tieners tot vijftigplussers, je ziet steeds meer dames die hun haar hebben laten behandelen met de balayage te

Haaruitval tegengaan: hoe te voorkomen en te behandelen
23 augustus 2022
Haaruitval is een probleem dat veel mensen bezighoudt. Tijdens het baden of kammen van jouw haar is het normaal dat er enkele lokken uitvallen, maar w

Tags